МТБ међународна бициклистичка трка категорије 2 "Дани Београда - Трофеј Чукарице" одржаће се у недељу, 17. априла 2016, у Кошутњаку у Београду. Трку организује бициклистички клуб Чукарички МБК у сарадњи са Бициклистичким савезом Србије.

Tрка Дани Београда - Трофеј Чукарице налази се и у УЦИ календару за 2016. годину. Обзиром на то да је у току олимпијски циклус и скупљање бодова за пласман на олимпијаду у Рију, на старту очекујемо многобројне домаће и стране такмичаре.

УЦИ Ц2 трка почиње у 13 часова и отворена је за мушку и женску елит категорију. Такмичари стартују на првом уводном кругу који је дужине 1000 метара а затим трку настављају на великом кругу који је дугачак 6,3 километара уз укупно 130 метара надморске висине успона. Пријављивање за трку Трофеј Београда почиње 15. фебруара 2016. године.

Такмичење за Куп Србије ће почети од 10:45 трком полетараца, полетарки и млађих кадеткиња на малом кругу а након ове трке стартоваће млађи кадети и кадеткиње. Након ове две уводне трке, стартоваће кадети, мастерси, хоби спорт, хоби фан, јуниори и јуниорке. Елит и елит жене стартују од 13:00.

Парк-шума и градско излетиште Кошутњак простире се на површини од 330 хектара, на надморској висини од 250 м. Кошутњак је уједно и прелепи видиковац ка центру Београда и пријатно место за боравак у природи. Шума листопадног и четинарског дрвећа испресецана је многобројним стазама за рекреативне шетње. Вероватно је име Кошутњак настало због кошута, којих је некад овде било. Све до 1903. густа шума била је затворено дворско ловиште, а потом је Кошутњак отворен и за грађане. Сазнајте више о Кошутњаку на сајту градске општине Чукарица.


Пропозиције УЦИ трке

Пропозиције трке за МТБ Куп Србије

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Уводни круг

Велики круг