Најбољи јуниори на свету окупљају се од трећег до шестог маја у Северној Бохемији у Републици Чешкој на једној од најпрестижнијих трка на свету. У четвртак 3. маја стартује 47. издање „Трке Мира“. Трка стартује традиционално из града Литомјержице а бициклисте очекује 370 километара у четири дана такмичења. Потврђено је учешће 24 екипа међу којима је и репрезентација Србије. Поред наше репрезентације, пријављени су најбољи такмичари Белгије, Чешке, Данске, Француске, Хрватске, Италије, Казахстана, Летоније, Луксембурга, Мађарске, Немачке, Холандије, Норвешке, Пољске, Аустрије, Румуније, Словачке, Словеније, Шведске, Украјине и Сједињених Америчких Држава.

За бициклистички клуб Чукарички је увек била част да у својим редовима има репрезентативце своје земље. Такмичар Чукаричког Стеван Јованов, позван је у репрезентативни састав јуниорске селекције и наступиће на трци заједно са: Ђорђем Ђурићем (Шумадија Бироплан), Адмиром Колашинцем (Партизан), Богданом Милошевићем (Борац), Сретеновић Стефаном (Борац) и Николом Матејићем (Шумадија Бироплан).

Након прве етапе дужине 102,5 километара, бициклисте наредни дан очекује борба против штоперице у преподневним сатима док је послеподне резервисано за трку од 62,4 км. У суботу ће на етапи дужине 97 километара караван проћи границу са Немачком где ће их чекати изазов од два успона дужине 10 км са просечним нагибом од око 6%. Најтежа етапа је свакако остављена за недељу. На стази од 97,5 километара смештено је чак 5 брдских циљева а циљ је и ове године у Терезину.

Иначе, „Трка Мира“ је већ 24 године део светског купа у за категорију јуниора. Међу досадашњим победницима налазе се велика имена бициклистичког спорта попут Фабиана Канћеларе, Романа Кројцигера, Мишела Квијатковског и Дениса Менчова.

Званични сајт трке

Званична стартна листа